Oosterkamp, mr. J. (Jan)

 
Functie 
Senior jurist ruimtelijk bestuursrecht
Organisatie 
CV 

Jan beschikt over een zeer gedegen theoretische kennis van het ruimtelijke bestuursrecht. Hij weet die kennis heel praktisch in te zetten bij de complexe ruimtelijke vraagstukken waar hij bij betrokken is. Jan adviseert proactief, dat wil zeggen dat hij op zoek gaat naar de ‘vraag achter de vraag’. Vanuit die professionele, betrokken houding legt hij op succesvolle wijze de koppeling tussen proces en product.

Werkervaring

2000-heden: Senior jurist ruimtelijk bestuursrecht, projectleider, programmanagement, directie, Bügel Hajema Amersfoort

2014-heden: Voorzitter van de commissie voor de bezwaar- en beroepschriften, Gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren (BEL combinatie)

2000-2014: Voorzitter van de commissie voor de bezwaar- en beroepschriften; lid van de Ombudscommissie, Gemeente Wijdemerern

1992: Medewerker rechtshulpverlening voor publiek- en arbeidsrechtelijke geschillen,  ARAG Rechtsbijstand Leusden

1990: Beleidsambtenaar ruimtelijke ordening, Gemeente Nunspeet

Opleidingen

1991 Hogere Bestuursdienstopleiding Velp, Specialisatie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting 

1989 Vrije Universiteit Amsterdam, Doctoraalexamen Nederlands Recht, publiek- en privaatrecht

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag