Ledder, drs. F. (Floris)

Functie 
manager Portefeuille- & waardemanagement
Specialisatie 
Investeringsbeslissingen
Organisatie 
CV 

In 2007 is Floris Ledder afgestudeerd in de studie Economics & Geography aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast is hij mede-auteur van het boek ‘Emerging Clusters. Theoretical, Empirical, Political Perspectives on the Initial Stage of Cluster Evolution’. Vanaf 2007 tot 2009 was hij werkzaam bij het grondbedrijf van Heijmans als planeconoom. Bij Heijmans waren onder andere zijn activiteiten: het opstellen van financiële analyses voor acquisitie van gronden en lopende gebiedsontwikkelingprojecten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren.
Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de analyse van de strategische woningportefeuille. Van 2009 tot heden is hij in dienst bij woningcorporatie Havensteder (voorheen Com•wonen). Hij is werkzaam als manager Portefeuille & waardemanagement. Bij Havensteder adviseert hij het bestuur omtrent investering- en desinvesteringsbeslissingen bij gebiedsontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, winkelen, recreëren en zorg. Tevens is hij  betrokken bij het uitstippelen van de financieel-economisch strategie van de vastgoedportefeuille.

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.