Ledder, drs. F. (Floris)

Functie 
manager Portefeuille- & waardemanagement
Specialisatie 
Investeringsbeslissingen
Organisatie 
CV 

In 2007 is Floris Ledder afgestudeerd in de studie Economics & Geography aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast is hij mede-auteur van het boek ‘Emerging Clusters. Theoretical, Empirical, Political Perspectives on the Initial Stage of Cluster Evolution’. Vanaf 2007 tot 2009 was hij werkzaam bij het grondbedrijf van Heijmans als planeconoom. Bij Heijmans waren onder andere zijn activiteiten: het opstellen van financiële analyses voor acquisitie van gronden en lopende gebiedsontwikkelingprojecten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren.
Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de analyse van de strategische woningportefeuille. Van 2009 tot heden is hij in dienst bij woningcorporatie Havensteder (voorheen Com•wonen). Hij is werkzaam als manager Portefeuille & waardemanagement. Bij Havensteder adviseert hij het bestuur omtrent investering- en desinvesteringsbeslissingen bij gebiedsontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, winkelen, recreëren en zorg. Tevens is hij  betrokken bij het uitstippelen van de financieel-economisch strategie van de vastgoedportefeuille.

Bart Gubbels (Provincie Limburg)

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag