Ledder, drs. F. (Floris)

Functie 
manager Portefeuille- & waardemanagement
Specialisatie 
Investeringsbeslissingen
Organisatie 
CV 

In 2007 is Floris Ledder afgestudeerd in de studie Economics & Geography aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast is hij mede-auteur van het boek ‘Emerging Clusters. Theoretical, Empirical, Political Perspectives on the Initial Stage of Cluster Evolution’. Vanaf 2007 tot 2009 was hij werkzaam bij het grondbedrijf van Heijmans als planeconoom. Bij Heijmans waren onder andere zijn activiteiten: het opstellen van financiële analyses voor acquisitie van gronden en lopende gebiedsontwikkelingprojecten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren.
Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de analyse van de strategische woningportefeuille. Van 2009 tot heden is hij in dienst bij woningcorporatie Havensteder (voorheen Com•wonen). Hij is werkzaam als manager Portefeuille & waardemanagement. Bij Havensteder adviseert hij het bestuur omtrent investering- en desinvesteringsbeslissingen bij gebiedsontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, winkelen, recreëren en zorg. Tevens is hij  betrokken bij het uitstippelen van de financieel-economisch strategie van de vastgoedportefeuille.

Een perfecte combinatie van kennis en vaardigheden

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.