Have RT, mr. (Tineke) ten

 
Functie 
Vastgoedjurist en adviseur
Specialisatie 
Schadeloosstelling, Onteigeningswet, tegemoetkoming in schade art. 6.1 Wro (bestemmingsplanschade)
Organisatie 
CV 

Voor haar huidige werkzaamheden als vastgoedadviseur bij Ten Have Advies werkte Tineke ten Have in de periode 1980 tot 2003 bij de SAOZ en Arcadis. Het werkveld van Ten Have Advies richt zich overwegend op overheidsinstanties.  Tineke ten Have is gespecialiseerd in schadevergoeding bij rechtmatig overheidshandelen, zoals bestemmingsplanschade, schadeloosstelling volgens de onteigeningswet en erfpachtkwesties. Daarnaast bemiddelt zij bij aankopen -veelal op basis van minnelijke verkrijging ter voorkoming van onteigening- en is zij regelmatig werkzaam in deskundigencommissies c.q. arbitrages, onder meer voor de waardebepaling van vastgoed en voor de herziening van erfpachtcanons en aanverwante kwesties.
Tineke ten Have is als fellow Institutional Valuation verbonden aan de Amsterdam School of Real Estate (UvA), waar zij sinds 2000 als docent regelmatig colleges geeft. Daarnaast is zij eindredacteur van het tijdschrift Grondzaken in de Praktijk (Sdu), auteur van de Vraagbaak Planschade (Kluwer), redacteur van Jurisprudentie gemeenten (Sdu), het Handboek Grondzaken in de Praktijk (Sdu), Bulletin Ruimtelijke Ordening (Kluwer) en levert als auteur bijdragen aan de losbladige editie Locatieontwikkeling en grondbeleid (Reed Business).
Naast de adviespraktijk en redactionele werkzaamheden is Tineke ten Have voorzitter van de Schadecommissie van het waterschap Zuiderzeeland, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Woningbedrijf Velsen en voorzitter van de Klachtencommissie van welzijnsorganisatie Impuls (Amsterdam).

Ruud van Marle (gemeente Medemblik)

Heel mooie introductiecursus. Goed voor mensen die zich met hun organisatie aan het oriënteren zijn hoe het vastgoed professioneler aan te gaan pakken. Het geeft een mooi breed perspectief op vastgoed en vastgoedmanagement. Alle facetten komen aan de orde. Ik kan hem zo aanbevelen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag