Groot, mr. J.F. (Jan Frans) de

 
Functie 
Advocaat - Partner
Specialisatie 
Publiekrecht
Organisatie 
CV 

Jan Frans de Groot is gespecialiseerd in publiekrecht. Hij beoefent de bestuursrechtelijke proces- en adviespraktijk, veelal op het snijvlak met vraagstukken van privaatrecht. Binnen het publiekrecht hebben het omgevingsrecht / gebiedsontwikkeling, en het economisch bestuursrecht (gereguleerde markten) zijn bijzondere aandacht. Hij treedt op voor grote ondernemingen en ontwikkelaars, financiële instellingen en overheden.
Binnen zijn praktijk bestaat een focus op de vastgoedsector, overheden, watersector, verkeer en openbaar vervoer. Jan Frans de Groot is lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR), de Vereniging voor Bouwrecht, de Vereniging voor Publiek Vervoerrecht, de Vereniging van Onteigenings-Advocaten (VOA) en de Vereniging Civiele Cassatie Advocaten (VCCA). Hij is een veelgevraagd spreker op conferenties en auteur van verschillende publicaties op zijn vakgebied. Jan Frans de Groot is docent publiekrecht aan de Universiteit van Amsterdam, de Grotius Academie en de Law Firm Academy.

Topdocenten die je brengen tot de kern van de vraag

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag