Samenwerkingsvormen bij gebiedsontwikkeling

Samenwerken in gebiedsontwikkelingen kan op verschillende manieren plaats vinden. Aan de orde komen onder meer de gemeentelijke gronduitgifte, CV/BV-constructies, PPS, concessie-/bouwclaimmodellen en een WOM. Er zal een toelichting worden gegeven op de juridische en financiële consequenties van de samenwerkingsvormen.

Tevens wordt ingegaan op de rollen van partijen. Daarbij heeft de gemeente een publiekrechtelijk rol versus een privaatrechtelijke, maar wat betekent dit? Uiteraard komt ook de projectontwikkelaar aan de orde. Aandacht zal voorts worden gegeven aan de rol van de corporatie bij een gebiedsontwikkeling, die rol is behoorlijk veranderd bijvoorbeeld als het gaat om de commerciële en niet commerciële activiteiten.

 

Wanneer? 
donderdag 8 juni 2017
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

€ 595,- excl. btw, terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds). Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Ruud van Marle (gemeente Medemblik)

Heel mooie introductiecursus. Goed voor mensen die zich met hun organisatie aan het oriënteren zijn hoe het vastgoed professioneler aan te gaan pakken. Het geeft een mooi breed perspectief op vastgoed en vastgoedmanagement. Alle facetten komen aan de orde. Ik kan hem zo aanbevelen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag