Ontwikkelingen in de zorg en de vastgoedstrategie van de zorginstelling

Op deze eerste dag worden alle relevante ontwikkelingen in de zorg geschetst en wordt aan de hand van enkele casussen scenario´s uiteengezet waarop de relatie van de zorg met het zorgvastgoed georganiseerd kan worden.

Ontwikkelingen in beeld

 • Extramuralisering tot 2012 en Wetgeving 2012 en verder
 • Nieuwe situatie zorgpartijen (met en zonder vastgoed) en vastgoedpartijen
 • Hoe en via welke instanties lopen de verschillende financiële inkomstenstromen?
 • De begroting van de zorginstelling in breder perspectief??

Missie, visie en strategie

 • Strategische keuze over vastgoed in breed perspectief (gerelateerd aan de zorgtaken).
 • Met welke formules/organisatiemodellen kun je je missie uitvoeren/ondersteunen
  • Meerdere doelgroepen van de zorgpartijen betekent dat er een differentiatie van formules bestaat.
  • Met welke alliantie ga je dit realiseren en wat zijn de (financiële) gevolgen voor alle betrokken partijen?
  • Welke vastgoedformule past daar het beste bij: huren tenzij, in eigendom tenzij of een mengvorm?

Vastgoedstrategie

 • Op basis de geschetste vastgoedformules  werken we met een rekenmodel. We draaien aan de knoppen en zien wat voor financiële gevolgen de vastgoedstrategieën / vastgoedformules hebben.
 • Doorrekenen van de strategie in de begroting/jaarrekening; wat betekent elke formule voor je solvabiliteit en liquiditeit en waar zitten de grootste kansen en risico´s
Wanneer? 
dinsdag 14 november 2017
Waar? 
Amersfoort, Twynstra Gudde
Investering? 

595,- (excl. Btw, terugvorderbaar uit Btw-compensatiefonds (BCF). 

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Bart Gubbels (Provincie Limburg)

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag