Ram, ir. T. (Theo)

 
Functie 
Senior adviseur grondbeleid & gebiedsexploitatie
Specialisatie 
Grondbeleid, risicomanagement
CV 

Het is inmiddels 18 jaar geleden dat ik het vakgebied van de planeconomie ben “ingerold”. In al die jaren heb ik veel ervaring opgedaan en ben ik steeds enthousiaster geworden over dit mooie werkveld. Ik deel mijn kennis dan ook graag met mijn opdrachtgevers, maar ook door het geven van gastcolleges en cursussen. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het formuleren en implementeren van (strategisch) grondbeleid, het opstellen van risicoanalyses voor ruimtelijke projecten en projectportefeuilles, en het adviseren op het gebied van strategische investeringsbeslissingen en complexe ruimtelijke ontwikkelingen. Daarnaast wordt ik regelmatig gevraagd als inhoudelijk deskundige bij rekenkameronderzoek naar gemeentelijk grondbeleid en benik sinds 2010 projectleider van de landelijke “Benchmark Grondbedrijfstaken”.

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag